Изисквания за етикетиране на храните

Има задължителна информация за храните, която се поставя директно на опаковката или на етикета, прикачен към нея. Етикетите трябва да са видими, ясно четливи и незаличими, когато е необходимо, поставени върху опаковката на продукта или Прочетете повече…

Изисквания към изграждането и устройството на помещенията и технологичното оборудване

Този кратък наръчник може да използвате при стартиране на вашия микро бизнес. Целта му е да даде основна информация при избора на помещение и оборудване в началния етап на регистрация на обект за преработка и Прочетете повече…

Кратък наръчник за организиране на фермерски пазари

Среща с ръцете, от чиито труд са дошли доматите, пащърнака, ябълките – всички продукти на трапезата ти. Ръцете, които са направили сиренето, грижили са се за пчелите и са донесли меда за подслаждане на чая. Прочетете повече…

Кратък пътеводител за регистрация на хранителен обект

Кратък пътеводител за регистрация на хранителен обект

  1. Намери обект с подходящо предназначение и статут. 2. Попитай в Общината за статута на помещението. Поискай от собственика Удостоверение за въвеждане в експоатация (Акт 16). Ако статута не отговаря на твоята дейност, налага Прочетете повече…