Фермерски пазар Пловдив


“Фермерски пазар Пловдив” е общност за подкрепа и развитие на местното многообразие от традиционни и етно храни, занаяти и култура за устойчиво развитие. Инициативата провежда градски пазари и фестивали, които срещат местните производители на чиста храна директно с потребителите.

Фермерският пазар в Пловдив e част от конвивиума Slow Food Plovdiv, във връзка с което развива дейности за гастрономическа култура.

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ за участие

Кой може да участва?

Във Фермерски пазар Пловдив могат да участват:

  • Регистрирани земеделски производители – физически и юридически лица.
  • Занаятчии, кулинари, преработватели на храни, винопроизводители и пивовари с регистрирани производства.
  • Производители на сапуни и козметика, регистрирани като юридически лица и производства.
  • Творци и занаятчии на традиционни и еко изделия от нехранително естество, но с артистична, културна или историческа стойност.

 

Изисквания

1. Участниците имат право да извършват продажби и презентация единствено на своя продукция. Не се допускат прекупвачи.
2. Допуска се само продукция, произведена по екологичен, натурален и здравословен начин. Храни, в чийто състав са включени синтетични съставки и ГМО не се допускат. Храните с претенция за “био”/”органик” задължително трябва да бъдат доказани с биологичен сертификат, издаден от оторизиран орган.
3. От всеки участник се изисква да представи копие на разрешителните документи за продажба на всяка една стока, представена на щанда му.
4. Всеки участник носи своята отговорност като самостоятелен търговски обект, ползващ една обща пазарна площ с другите участници, в т.ч. отговорност за предлаганата продукция, както и за отчетността пред съответните контролиращи институции.
5. Всеки участник е длъжен да се съобразява с целите и мисията на Инициативата „Фермерски пазар Пловдив” – да подкрепя, допринася и развива местното многообразие от традиционни и етно храни, занаяти и култура за устойчиво развитие.
6. Всеки участник е длъжен да поддържа изрядна хигиена на щанда си и да спазва изискванията на Наръчника за самоконтрол на Пазара
Одобрение на кандидатите
До участие в събитията на “Фермерски пазар Пловдив” се допускат само кандидатите, отговарящи на изискванията.

Какво осигурява организатора?

1. Терена и условията за успешно провеждане на Пазара.
2. Съпътстващо културно мероприятие поне веднъж месечно.
3. Реклама и популяризиране на пазара

Прием на нови участници

Пазарът приема нови участници по всяко време.

Контакти

Facebook

email: office@localfood.com

Тел.: 0888 402 997