Вдъхновенията на Новите успели за 2016 год.


 

Конкурсът „Новите успели” беше най-вълнуващото събитие тази година, което награди общо 7 микро производителя, стартирали дейност през 2016 година. Инициативата имаше за цел да проучи и анализира стратегиите на малкия бизнес при навлизането му в крехкия пазарен сегмент за храни с лица и истории, печелещи по нов начин доверието на българския потребител.

С гордост ви представяме седемте финалисти.

Източнобалканска свиня ЕООД
Кооперация от двадесет стопани на стада от вида източнобалканска свиня. Животните живеят при полудиви условия в горите на Стара Планина в областите Варна, Шумен и Бургас. Месото се предлага прясно охладено във веригата Метро. Някои от най-добрите ресторанти в страната също приготвят вкусния ястия с тяхното месо.

Ромбус
Малка семейна пивоварна, създадена от любов към бирата. Намира се на входа на Пазарджик по посока АМ Тракия. На място се предлага наливна бира с кулинарни комбинации, подходящи за различните сезони. Има и стаи за настаняване. Бира „Ромбус“ може да се открие в добрите бирени заведения и магазини в страната.

ХлеБАРна
Малка пекарна за квасен хляб в центъра на Бургас. На място се приготвят изключително вкусни хлябове, закуски и други видове печива, винаги пресни и ароматни. Майсторът хлебар има амбиции да развие бизнеса си и в посока създаване на биодинамична градина, където да обучава деца как да отглеждат здравословни храни.

Доматената къща
Семейна биосертифицирана ферма от 5 дка, разположена във варненското село Кичево. Освен производство на пресни плодове и зеленчуци, в проект е изграждане на малък цех за преработка на зеленчуци и производство на лютеница. През лятото във фермата се организират и туристически посещения с дегустация на собствена продукция от храни.

Casa Kakau
Малка семейна фирма за производство на изцяло натурален шоколад, подходящ за вегани. Намира се в централната част на град Пловдив. Производството започва от цели зърна какао, специално подбрани от най-добрите производители в Южна Америка. Освен шоколад, фирмата предлага уникален чай от какао. Продуктите могат да бъдат открити в заведения и магазини за здравословни храни в страната.

Хлебар Рангелов
Малка семейна пекарна до пазара на Костинброд. Произвежда пресен хляб по характерна технология с вариации на видовете и рецептите. Кулинарните експерименти включват хляб за фитнес маниаци със сушени плодове и интересни тестени закуски.

VeggieBox
Семейна фирма за производство на веган торти от Монтана. В предмета на дейност се включват организиране на кетъринг за различни поводи и творчески работилници за деца за работа със сладкарски изделия. Продуктите могат да се закупят на място или чрез предварителна поръчка.

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.