„Пендара“ търси специалисти по контрол на храните


Бизнесът с фермерски, занаятчийски храни и тези, които произтичат от културата на местните общности, е голямо предизвикателство. У нас прилагането на европейското законодателство изостава по отношение на тази категория продукти и един цял ключов поминък за местната икономика, какъвто е приготвянето и продажбите на домашни храни, е натикан принудително в сивия сектор.

Фондация LocalFood.bg поставя началото на дългосрочен проект „Пендара“, който цели да подпомага старта на тези бизнеси, да проучи в детайли потенциала на принудителния сив сектор и в крайна сметка да доведе до реформи в законодателството в полза на свободните продажби на домашни храни.

Стратегията на „Пендара“ включва няколко етапа, първият от които е развиването на програма за обучения на стартиращи бизнеси. През тази и следващата година обученията ще се проведат кампанийно в София, Пловдив и Варна. Те ще подготвят малки производители и търговци, които имат готовност да започнат свой бизнес и ще ги подпомогнат с експертни услуги както в процеса на регистрация и старт, така и в последващото им развитие.

Центърът за обучения „Пендара“ се развива в партньорство с Центъра за оценка на риска по хранителната верига и Фондация „Америка за България“

Търсим талантливи и отдадени на каузата ни специалисти по контрол на храните, които да се присъединят дългосрочно към проекта „Пендара“.

Свободните позиции са три:
– Специалист по контрол на храните за Район София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Ловеч, Плевен, Враца, Монтана и Видин;
– Специалист по контрол на храните за Район Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Габрово;
– Специалист по контрол на храните за Район Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, В. Търново, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Силистра и Добрич

Отговорности на позицията:
– Непрекъснато подобряване на знанията и опита по отношение управлението на системите за безопасност и качество на храните в микро и малките предприятия;
– Разработване на системите за безопасност и качество на храните по индивидуални проекти на стартиращите микро и малките предприятия – бенефициенти на „Пендара“;
– Поддържане на отлична работна комуникация с регионалните ОДБХ;
– Провеждане на обучителни курсове с практическа насоченост по бизнес категориите: Хлебарство, Сладкарство, Млечни продукти, Месо и риба, Пивоварство, Винарство, Кухня или ресторант.

Изисквания:
– Висше или средно специално образование в областта на хранителната промишленост;
– Афинитет към домашните, фермерските, занаятчийските и местните храни, както и пълно възприемане на каузата „Пендара“;
– Опит в разработването на системи за безопасност и качество на храните по индивидуални проекти (HACCP и планове за Добри производствени и търговски практики);
– Познаване на европейското законодателство за храните и готовност за задълбочаване в европейските модели и практики за официални продажби на домашни храни;
– Креативност и смели идеи;
– Самостоятелност и способност за справяне с работа в срокове;
– Талант и силна мотивация за развитие.

Фондацията предлага:
– Обучение и менторство от топ експерти в изключително атрактивната и перспективна област на микро и малките предприятия в хранителната промишленост;
– Граждански договор, обвързан с работния пакет по проекта „Пендара“;
– Дългосрочен договор за експертни услуги;
– Гъвкавост на работните условия и ненормирано работно време;
– Възможност за предлагане и реализиране на нестандартни идеи и решения, свързани с каузата „Пендара“;
– Възможност за кариерно развитие;
– Работа по предизвикателни и интересни индивидуални проекти в различни бизнес категории на хранителната промишленост.

Ако сме Ви предизвикали да се включите в нашата кауза и смятате, че отговаряте на посочените изисквания, моля, изпратете ни Вашето CV и кратко мотивационно писмо до 28.02.2019 на e-mail: office@localfood.bg.

Допълнителна информация за позицията може да получите на телефон 0888 402 997 – Гергана Кабаиванова

Само предварително одобрени кандидати ще бъдат поканени на интервю.

Всички данни, предоставени от Вас, са защитени по смисъла на ЗЗЛД и ще бъдат използвани единствено за целите на настоящия подбор. 

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.