Бизнес работилница 2017


За втора година Бизнес работилницата за местни храни на Фондация LocalFood.bg ще подпомогне старта на новите и развитието на действащите микро бизнеси в земеделието и храните. Програмата от обучения ще се проведе в градовете Пловдив, София, Монтана, Русе, Варна и Бургас от 26 май до 24 юни.

За новини и повече информация следете Facebook групата на Мрежа LocalFood.bg

Програмата

08:30 Регистрация на участниците

09:00 Регистрация на земеделските стопани. Мерки по ПРСР за микро стопанствата.
Лектор: Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ)

09:30 Прилагане на НАССР в микро производството на храни
Лектор: д-р Илиян Костов, експерт по безопасност на храните и ветеринарни въпроси, зам. директор на Център за оценка на риска по хранителната верига (ЦОРХВ)

11:00 Бизнес модели, свързани с територията и местната общност. Успешният опит у нас и в Европа
Лектор: доц. д-р Десислава Димитрова, координатор на Slow Food в България

12:00 – 12:30 Обяд

12:30 Маркетингови стратегии в микро бизнеса с храни
Лектор: Гергана Кабаиванова

13:00 Ценови стратегии при директни продажби на занаятчийски храни
Лектор: д-р Антон Костадинов, БАН

13:30 Farmhopping.com – успешният модел на коопериране
Лектор: Farmhopping.com

14:30 Стратегии за онлайн търговия в микро бизнеса с храни
Лектор: Cloudcart.com

15:30 – 16:00 Следобедна кафе-пауза

16:00 Разказването на истории като стратегия за комуникация
Лектор: Теодора Иванова-Вълева, IVersa

17:00 Дискусия върху 3 въпроса:
– дефиниране на местните храни и микро бизнеса;
– защита и гаранции за качество на местните храни;
– развиване на местни мрежи

Кой може да участва?

Всеки, който планира да стартира или вече управлява микро бизнес в земеделието и храните.
Няма ограничение за продуктовите категории храни и напитки. Част от тях, но не всички са:

ферми и пчелини; билкари; хлебари; сладкари, шоколатиери, вегански/кулинарни ателиета; мини мандри; мини месарници; пивовари; винари; ресторанти; туризъм – къща за гости, семеен хотел, хостел или Cheese / Wine / Food tours

Срок за регистрация

Пловдив – 25 май
София и Монтана – 4 юни
Русе, Варна и Бургас – 15 юни

Обучението на всички регистрирани участници е безплатно.
Всички участия след тези срокове се заплащат с такса от 20 лв. на място.

Какво ще получите

Всички участници ще получат знания за стартиране и управление на бизнеса.
Най-мотивираните, които попълнят формуляр за валидиране на наученото, ще получат сертификат за проведено обучение.  

Как да се регистрирате

Регистрацията става само онлайн. Необходимо е да попълните Формуляр за регистрация

Лекторите

д-р Илиян Костов
експерт по безопасност на храните и ветеринарни въпроси, зам. директор на Център за оценка на риска по хранителната верига (ЦОРХВ)
доц. д-р Десислава Димитрова
Координатор на Slow Food в България. Доцент по ботаника в Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН
Гергана Кабаиванова
Управител на Фондация “LocalFood.bg” и експерт по фермерски пазари.
Теодора Иванова-Вълева
Основател на IVersa
Eксперт по социални комуникации и предприемачество.
Програмен координатор в Институт „Отворено общество“
гл. ас. д-р Антон Костадинов
ИИИ-БАН
Специалист по ценообразуване, управленска диагностика, продуктов и опаковъчен дизайн
   

Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ)

Презентации от обучението:

Национална служба за съвети в земеделието: Възможности за подкрепа на микропроизводителите по ПРСР д-р Илиян Костов, ЦОРХВ: Прилагане на НАССР в микро производството на храни доц. д-р Десислава Димитрова: География и храна Гергана Кабаиванова: Маркетингови стратегии в микро бизнеса с храни Теодора Иванова-Вълева: Разказването на истории като стратегия за комуникация д-р Антон Костадинов: Ценови стратегии при директни продажби на занаятчийски храни