СЪБИТИЯ


Минали – заминали

Конкурсът „Новите успели“ отличи най-добрите идеи за микро бизнес в земеделието и храните, стартирали дейност през 2016 година.  Малки фермери, производители и търговци на занаятчийски храни споделиха как постигат промени в неблагоприятаната за тях нормативна и бизнес среда в България и какви нови подходи за постигане на устойчиво развитие прилагат.

Българска стопанска камара съвместно с мрежата Localfood.bg организираха специализирана работилница, насочена към малки и средни предприятия, занаятчийски производства и стартиращи бизнеси в сектор храни и напитки.
Конференция “Бъдеще за местните храни” се проведе на 22 февруари 2017 в Международен панаир Пловдив в рамките на Мегафорума АГРА. Събитието имаше за цел да анализира препятствията и възможностите пред стартиращите микро бизнеси в секторите „Земеделие“ и „Храни“ и да представи успешните модели и практики на бизнесите със занаятчийски и фермерски храни.
Local Food Design 2016 представи авторски разработки на фермерски, занаятчийски и селски храни с фокус върху техния красив външен вид и опаковки, характеризиращи облика на традициите, селската култура и ръчното творчество.