Мисия и история

Фондация „LocalFood.bg” е инкубатор за малки стартиращи бизнес инициативи в областта на храните. Тя развива национална мрежа от микро-предприятия и предоставя експертна помощ за ефективното им достигане до пазара, както и за успешното им развитие в дългосрочен план, спазвайки всички нормативни изисквания.

Организацията е създадена през март 2016г, за да надгради постиженията и опита на пилотните фермерски пазари в страната, което бе дейността на предшестваща ни организация Сдружение ˝Устойчиво общество˝. Новата фондация събра и изгражда екип от експерти, посветили се на развитието на сектора през последните години. Освен менторска подкрепа, екипа има мисия да повлияе трайно и на политиките за малките предприятия в ХВП.

Първият етап от изграждането на бизнес мрежата LocalFood.bg се осъществява с партньорството на Фондация “Америка за България” и предвижда:

– Надграждане на съществуващата платформа www.localfood.bg и превръщането й в богато на ресурси уеб пространство, където малките производители на храни и потребителите могат да намерят всичко, което ги интересува на едно място – обучителни материали, практически ръководства, календар на събития, карта с локации на малки регистрирани производители, изследвания и анализи на успешни бизнес модели и добри практики, прилагани и работещи в България, както и безплатно приложение за създаване на етикети за хранителни продукти в съответствие с нормативните изисквания;
– Организиране на серия от обучения в шест региона на страната за стъпките за стартиране на легален, успешен малък бизнес за производство на храни и представяне на добри примери;
– Активна комуникационна кампания и създаване на подкрепяща общност от хора, които да работят за приемането на законодателни промени в подкрепа развитието на успешен малък бизнес в областта на храните.

Екип на фондацията

инж. Гергана Кабаиванова

Управител на Фондация “LocalFood.bg”. Експерт по продуктов маркетинг и бизнес развитие на микропредприятията в областта на земеделието и храните. Основател на пилотните фермерски пазари в страната (София, Пловдив, Варна и Бургас).

д-р Илиян Костов

експерт по безопасност на храните и ветеринарни въпроси, зам. директор на Център за оценка на риска по хранителната верига (ЦОРХВ)

Екатерина Терзиева

връзки с медиите и обществеността

Анна Ташкова

счетоводител

д-р Анна Филипова
Email: filipova.anna@gmail.com | Телефон за връзка: +359 884 218 438 | Град: Русе

Експерт по качество и безопасност на храните към Проект "Пендара". Отговаря за район Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, В. Търново, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Силистра и Добрич. Д-р Анна Филипова е била инспектор в ДВСК и има дългогодишен опит като експерт при изграждане на НАССР системи в редица предприятия за храни от животински произход.
инж. Валери Савов
Email: valerysavov@abv.bg | Телефон за връзка: +359 888 908 973 | Град: София

Експерт по качество и безопасност на храните към Проект "Пендара". Отговаря за район София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Ловеч, Плевен, Враца, Монтана и Видин. Инж. Валери Савов е бил Началник отдел „Търговия на дребно“ към дирекция „Контрол на храните” към ЦУ на БАБХ. Понастоящем е контролиращ експерт за качеството на храните в голяма търговска верига.​
инж. Георги Стойчев
Email: gscod.office@gmail.com | Телефон за връзка: +359 889 245 321 | Град: Пловдив

Експерт по качество и безопасност на храните към Проект "Пендара". Отговаря за район Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Габрово. Технолог-консултант и одитор на системите за безопасност на храните. Работил е за веригата хранителни магазини "Триумф" и консултантските фирми: "Бюро Веритас Сертификация България", "Мерсия" и „Стик Консулт”. Член е на Управителният съвет на една от най-старите природозащитни организации в България – СНЦ „ЗЕЛЕНИ БАЛКАНИ“
инж. Тихомир Беев
Email: consult2012@abv.bg | Телефон за връзка: +359 888 789 780 | Град: Пловдив

Той е от Пловдив. Инж. Тихомир Беев има дългогодишен опит като одитор и QMS специалист в SGS България, Марвел, Лаборатория Алименти, Евро Стандарт Сертификация, Transpacific Cert. и др.​​
инж. Юрджихан Амит-Хасанова
Email: yurka2@abv.bg | Телефон за връзка: +359 899 172 647 | Град: Шумен
Инж. технолог Месо и мляко, магистър. Вътрешен одитор по НАССР. Член на камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. С дългогодишен опит в изграждане на НАССР системи в предприятия и обекти за храни от животински и не животински произход.
Надежда Панчева
Email: nadya.pancheva@gmail.com | Телефон за връзка: +359 887 650 073 | Град: София
Консултант по разработване на системи за управление на безопасността и интегрирани системи за управление на качеството и безопасността на храните. Дългогодишен управител на фирма за фармацевтично производство и производство на фуражи. Член на Управителният съвет на GS1 България.
Партньори

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.